FAQ
Vad är BRG Show?
BRG Show är ett enkelt webbaserat administrationsverktyg tänkt att användas till att administrera hundutställningar.
Målet är att alla i en utställning förekommande delar ska kunna hanteras samt att det ska kunna användas till alla typer av utställningar.
Hur mycket kostar BRG Show?
BRG Show är gratis att använda för alla icke kommersiella organisationer inom SBK-sfären, t ex lokalklubbar och rasklubbar. Ev. kommersiella aktörer kan kontakta support@brgshow.eu för prisinformation.
Finns det några dolda kostnader som tillkommer?
Nej, det finns inga dolda kostnader. Den enda kostnaden som kan tillkomma är kostnaden för att skicka SMS, f.n. 0,96 kr + moms per SMS. Ni avgör själva om SMS ska skickas eller ej.
På vilka plattformar fungerar BRG Show?
BRG Show är helt webbaserat och det enda som krävs är en någorlunda modern webbläsare samt en internetförbindelse för att det ska fungera. Gränsnittet är responsivt och ser annorlunda ut på en telefon, men funktionaliteten är densamma. Dock så innehåller många skärmar mycket information och gör sig av det skälet kanske bäst på platta eller dator. Ska digitala kritiker användas så är det nog bäst av praktiska skäl med en laptop och ett riktigt tangentbord, även om det fungerar även med både platta och telefon.
Hur många användare kan min organisation ha?
Din organisation kan ha så många användare som behövs. Ni kan antingen ha personliga användarid eller generiska som ni delar på eller en kombination av detta.
Varför behöver vi ett avtal?
För att använda BRG Show behövs ett avtal. Den huvudsakliga anledningen till att detta är GDPR. Avtalet ska undertecknas av firmatecknare och är gitigt under ett kalenderår. Har ert avtal gått ut och ni vill förlänga det så använder du supportfunktionen.
Vi vill använda BRG Show, hur gör jag?
Kontakta support@brgshow.eu och berätta vem ni är så hör vi av oss.
Kan jag använda BRG Show "Off line"?
För närvarande finns det inga möjligeter att använda BRG Show "Off line". Detta då BRG Show är helt webbaserat och kräver en internetförbindelse för att fungera.
Vilka språk finns tillgängliga?
För tillfället så finns svenska och engelska tillgängligt men det är tekniskt enkelt att komplettera med ytterligare språk.
Hur skapar jag ett nytt användarid?
Använd funktionen "Begäran om nytt användar-id" som finns bland ikonerna längst ner på startsidan. Notera att du måste vara inloggad för att kunna begära ett nytt användarid.
Jag har glömt mitt lösenord, vad gör jag?
Använd funktionen "Glömt lösenord?" som finns på startsidan. Du får då ett mail med en länk som ger dig möjliget att skapa ett nytt lösenord. Notera att länken bara är giltig under en begränsad tid. Får du inte trots detta rätt på det så använd supportfunktionen.
Jag förstår inte hur jag ska göra...
Prova först att använda "snabbinformation". Hittar du inte svaret där så läs handledningen, i den finns svaret på många frågor. Är det fortfarande oklart så registrera ett ärende i supportfunktionen för att där du beskriver problemet.
Jag har kommit på en idé som kan förbättra BRG Show...
Använd supportfunktionen för att registrera ett ärende där du beskriver din förbättringsidé. Är den bra kan den komma bli införd i en framtida release.
Jag har hittat ett fel i applikationen, vad gör jag?
Använd supportfunktionen för att registrera ett ärende där du beskriver felet.
Kostar supporten något?
Under förutsättning att ärendet är korrekt anmält via supportfunktionen så är all support gratis.
När ska jag öppna en utställning?
När du noga har kontrollerat att alla uppgifter är korrekta så kan du öppna utställningen. Kontrollera speciellt noga alla datum samt att all information på klasserna är korrekt då detta inte går att ändra efter att du öppnat utställningen.
Läs mer om en utställnings olika status under "Utställning" i handledningen.
När ska jag stänga en utställning?
Normalt sett behöver du aldrig stänga en utställning då detta sker automatiskt två veckor efter att uställningen ägt rum. Men du kan, om du av någon anledning vill, stänga en utställning. Notera att efter det du stängt utställningen så kan inga uppdateringar göras!
Läs mer om en utställnings olika status under "Utställning" i handledningen.
Vad innebär det att en utställning är tillfälligt stängd?
Tillfälligt är samma som öppen men med den skillnaden att det inte går att anmäla.
Läs mer om en utställnings olika status under "Utställning" i handledningen.
Vad är egentligen substitutionsvariabler?
Vid bekräftelser, notifikationer via e-post och SMS etc. kan du använda s.k. substitutionsvariabler. Variabeln byts då ut mot fältets innehåll när eposten eller SMS:et skapas.
För att använda en variabel skriver du helt enkelt in den i den löpande texten. Notera att den måste omges med ”kryllparanteser”, "{" och "}", samt att namnet på den skrivs exakt rätt, även med avseende på gemener/versaler.
Exempel: Om du skriver ”Bekräftelse på anmälan till {ShowName} {ShowDate} på {Location}” blir detta något i stil med ”Bekräftelse på anmälan till SM-2019 2019-08-14 på Tånga Hed, Vårgårda”. Vilka variabler som finns att tillgång ser du i handledningen.
Hur förlänger jag anmälningstiden?
Det går inte att förlänga anmälningstiden, därför är det mycket viktigt att kontrollera alla datum innan utställningen öppnas .
Hur hanterar jag en efteranmälan?
Det går inte att efteranmäla hundar (efter anmälningstiden gått ut). Om du vet att du har en efteranmälan på gång och är villig att acceptera detta så kan du göra en "dummy-anmälan" innan anmälningstiden gått ut och sedan uppdatera denna med korrekta uppgifter när du har tillgång till dessa.
Det är en röd triangel vid anmälan, är det ett problem?
Nej, det behöver det inte vara. Det innebär bara att uppgifterna om hunden kanske inte stämmer med det som finns registrerats hos SKK. Alternativt så är hunden inte registrerad på SKK eller så har anmälaren valt att fylla i informationen manuellt. Tryck på triangeln så ser du vad som eventullt skiljer. Vill du ändra något så går du bara in på "Anmälan - detaljer" och ändra. Efter att sparat kan du sen trycka på "Inaktivera SKK-kontroll" så försvinner triangeln.
Jag råkade registrera betalningen för fel hund...
Leta upp hunden som fick den felaktiga registreringen, tryck på "Visa betalning". Registrera sedan en negativ betalning på hela beloppet. Notera att du inte kan ta bort en registrerad betalning utan måste kreditera.
Jag råkade registrera betalningen med fel belopp...
Leta upp hunden som fick den felaktiga registreringen, tryck på "Visa betalning". Registrera sedan en negativ eller positiv betalning som motsvarar felet du gjorde. Notera att du inte kan ta bort en registrerad betalning.
Måste jag checka in utställarna för att kunna registrera resultaten?
Nej, det går bra att registrera resultaten ändå. Tanken med incheckningen är att det ska vara lätt att hitta katalognummer, kontrollera betalningar samt underlätta för ringpersonalen att se om hunden är på plats eller ej.
Måste jag registrera resultaten?
Nej, det behövs bara om du vill kunna skapa resultatlistor mm. Du kan också välja vad du vill registrera, t ex kan du registrera endast kvalitetsbetyg och placeringar i respektive konkurrensklass men inte BIR, BIM, Cert etc. Det som finns registrerat visas på resultatlistan, det andra döljs.
Vad är det egentligen för skillnad på Titlar, Placeringar och Vandringspris?
Det är ingen egentlig skillnad rent tekniskt på Titlar, Placeringar, Vandringspris eller Övriga utmärkelser. Enkelt uttryckt är "Titlar" Cert, Championat etc. Placeringar är Bästa hane, Bästa tik etc. Vandringspris är precis vad det låter som.Det enda som skiljer lite är hur de återrapporteras och hur de hanteras på resultatlistan etc.
Vad är "Övriga utmärkelser" för något?
En "Övriga utmärkelse" är ungefär samma som ett "Vandringspris" men är av engångskaraktär. Kanske har du en sponsor som vill ge ett pris till bästa brukstik. Då kan du använda "Övriga utmärkelser" för att registrera detta och det kommer visas på resultatlistan.
Finns det nån app för utställarna, digital katalog t ex?
Ja, det finns en webbapplikation för en digital katalog. Den innehåller i allt väsentligt samma information som den tryckta katalogen och är optimerad för att användas på telefon eller annan liten skärm. För att aktivera den så konfigurerar du på "Digital katalog" som finns på bilden "Utställningar".